Erectia slaba si impotenta

Asemeni erectiei slabe, impotenta este la randul ei o disfunctie erectila. Aceasta denumire este data acelei afectiuni in care un barbat nu poate obtine o erectie potrivita, sau in care erectia obtinuta nu este indeajuns de ferma pentru a se putea realiza penetrarea, aceasta erectie purtand denumirea de erectie slaba. Impotenta este o problema care afecteaza un numar foarte mare de barbati la nivel mondial.
Exista dou cazuri de disfunctie erectila. Un caz este acela in care un barbat nu a avut niciodata o erectie, iar celalalt este acela in care barbatl obtine erectii dar rar. Prima cauza este una cu o baza biologica care poate fi tratata cu medicatie si interventii chirurgicale, iar a doua se datoreaza unor factori psihologici sau stilului de viata.
Erectia consta in intarirea penisului in urma excitarii. Penisul poate fi excitat prin orice fel de stimulare sexuala, fie aceasta fizica (atingere), vizuala sau chiar psihologica (gandindu-te la sex). Penisul devine erect prin umplerea tesutului spongios din penis cu sange. Aceasta umplere este foarte importnta pentru a ajuta penisul sa creasca in dimensiune si sa se intareasca indeajuns pentru a putea fi capabil de sex penetrativ. Fara un penis tare, si deci avand o erectie slaba este imposibil sa penetrezi, sa ejaculezi si sa inseminezi o femeie.
Erectiile slabe apar datorita multor factori. Cum am mentionat mai sus unul din motive este acela al stilului de viata din zilele noastre. Asta pentru ca stresul si tensiune pot reduce libidoul masculin, si de asemenea capcacitatea de a obtine o erectie ferma, obtinandu-se astfel erectii slabe. Atunci cand o persoana este stresata, sangele circula cu preponderenta in zona capului, si deci este mai greu sa se obtina erectia, fluxul sanguin din zona penisului fiind insufieient. Pe langa aceste motive, diabetul si bolile de prostata sunt in crestere, aceste boli fiind direct raspnzatoare pentru disfunctiile erectile ale barbatilor afectati de aceste boli. De asemenea, stilul de viata aglomerat de astazi ii determina pe barbati sa recurga la anumite pastile de calmare si nu numai ca antidepresive, antihistaminice, analgezice, toate acestea avand un efect asupra sistemului nervos, efect ce impiedica barbatii sa obtina erectii ferme.
Toate cele descrise mai sus contribuie la instalarea acestor afectiuni ca erectia slaba si impotenta, afectiuni des intalnite in randul barbatilor, dar foarte frustrante. Pentru a evita aceste afectiuni, trebuie sa aveti grija sa nu repetati greselile mai sus mentionate sau sa interveniti imediat cum observati ca impotenta sau erectia slaba va pandesc viata sexuala.