Erectia slaba

Erectia slaba este denumita biologic disfunctie erectila sau chiar impotenta. Aceasta este o afectiune sexuala masculina si survine de obicei in cazul barbatilor mai in varsta decat in cazul celor tineri.

Cauzele erectiei slabe
Cateva din cauzele aparitiei erectiei slabe sunt prezentate mai jos.
Diabetul este probabil una din cauzele principale ale disfunctiilor sexuale printre care si erectia slaba, fiind observata in peste 40% din barbati cu aceste afectiuni.
Alte boli precum cele cardiovasculare, tulburari neurologice, ateroscleroza s.a impreuna cu diabetul reprezinta peste 70% din cauzele aparitiei erectiei slabe la nivel mondial.
Anumite dependente cum ar fi cele de alcool, droguri sau tutun dauneaza vietii sexuale, deoarece afecteaza sistemul nervos al barbatului, impiedicandu-l astfel pe acesta sa obtina erectii puternice.
Exista anumite tratamente care afecteaza sistemul nervos, cum ar fi antihistaminicele, antidepresivele, tranchilizantele s.a
Unele operatii efectuate in zona inghinala pot duce la amortirea anumitor terminatii nervoase care actioneaza penisul, ajungandu-se astfel la aparitia erectiei slabe.
O alta cauza foarte importanta, desi ocupa un procent foarte mic este aceea a nervozitatii aparute inaintea actului sexual. Astfel barbatii care au emotii inaintea inceperii actului sexual vor avea o erectie slaba.
Varsta are de asemnea un rol important. Barbatii peste 40 de ani intampina dificultati in obtinerea erectiei, in timp ce un numar foarte mare de barbati peste 65 de ani nu pot obtine deloc o erectie.
Dezechilibrele hormonale pot cauza de asemenea disfunctii sexuale. Lipsa sau deficienta de testosteron duce la aparitia erectiilor slabe.
Diagnosticarea problemei
Exista mai multe laboratoare unde in urma unor teste se poate afla daca un barbat sufera sau nu de disfunctii erectile. Aceste teste pot fi exemplificate sumar dupa cum urmeaza:
Se verifica daca organul masculin raspunde la atingere. Daca devine erect atunci cand este atins, atunci erectia slaba sau inexistenta poate fi cauzata de nervozitate.
Barbatul este monitorizat in somn pentru a se vedea daca are erectii nocturne.
Se poate verifica intreg istoricul medical al barbatului, si implicit toate medicamentele luate pentru a se observa daca exista vreo afectiune sau tratament care sa afecteze erectiile obtinute de acesta.

Tratarea problemei
Disfunctiile erectile se trateaza simptomatic folosind anumite tratamente fie ele bazate pe pastille, fie pe extracte de plante sau fie prin anumite metode de consiliere sexuala.